+381 65 999 60 40 info@atriumcars.rs

TEHNIČKI PREGLED VOZILA

Proverite ispravnost Vašeg vozila i izvršite kompletnu registraciju i to SVE NA JEDNOM MESTU!

DODATNE USLUGE

ZELENI KARTON

RADNO VREME

Ponedeljak – petak 7.00 – 21.00
Subota 8.00 – 16.00
Nedelja Ne radimo
Tehnički pregled vozila - Atrium Cars

Privredno društvo Atrium cars doo u Kragujevcu na adresi Vojvodjanska 13A je ovlašćeno od MUP RS da obavlja tehnički pregled vozila

  • putničkih vozila
  • teretnih vozila do 3.5 tone
  • lake prikolice
  • motocikala
  • mopeda

a nakon toga možete završiti i kompletnu registraciju vozila, uključujući i izdavanje nalepnice.

Tehnički pregled putničkih vozila traje 35 minuta, a tehnički pregled motocikala 20 minuta.

Dokumenta potrebna za tehnički pregled: saobraćajna dozvola i lična karta.

Ako se obavlja tehnički pregled novoproizvedenih vozila koja se prvi put registruju, stranka daje na uvid potvrdu o saobraznosti.

Za prepravljena i pojedinačno proizvedena vozila za koja nije izdata potvrda o saobraznosti, kao i za kompletirana vozila i vozila koja se prvi put puštaju u saobraćaj u Republici Srbiji, stranka stavlja na uvid uverenje (potvrdu) da vozilo ispunjava propisane uslove (u daljem tekstu: uverenje o ispitivanju).

Za vozila koja imaju ugrađen pogon na alternativna goriva stranka mora staviti na uvid potvrdu o periodičnom pregledu ovih uređaja ili potvrdu o saobraznosti.

Tehnički pregled je obavezan za sva vozila pre registracije. Na osnovu tehničkog pregleda se utvrđuje da li je vozilo tehnički ispravno da bi moglo da se uključi u saobraćaj i da li ispunjava sve potrebne propise.

Tehnicki pregledi se obavljaju u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i propisan je pravilnikom.

Postoje tri vrste tehničih pregleda:

– redovni tehnički pregled

– vandredni tehnički pregled

– kontrolni tehnički pregled

Redovan tehnički pregled obavlja se na godinu dana.Vozači koji poseduju novo vozilo redovan tehnički pregled obavljaju za dve godine. Redovan godišnji tehnički pregled vozila obavlja se do 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju. Obavezan tehnički pregled vozila se obavlja u za to specijalizovanim servisima koji imaju dozvolu da obavljaju taj posao.

Vanredni tehnički pregled obavlja se nakon popravke i pre puštanja u saobraćaj vozila koja su u saobraćajnoj nezgodi ili na neki drugi način oštećena, kao i vozila koja su isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

Kontrolni tehnički pregled vozila se obavlja na osnovu pismenog naloga nadležnog organa, koji je sastavni deo zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila.

Ko je oslobođen tehničkog pregleda?

Od 13. novembra 2018. godine vozila proizvedena 2018. i 2019. godine (ali ne i vozila iz uvoza) po novom zakonu NE MORAJU raditi tehnički pregled dve godine od datuma prve registracije. To znači da vozila proizvedena 2018. g. prvi tehnički pregled rade 2020.g, a vozila proizvedena 2019. tek 2021. godine.

(Član 264. stav 3. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima)

Zakazivanje tehničkog pregleda vozila

Kontakt podaci - Tehnički pregled